DOBRODOŠLI NA NAŠ SAJT

Centar za razvoj inovacija u oblasti zaštite životne sredine

Centar za razvoj inovacija u oblasti zaštite životne sredine u Malom Zvorniku uspostavljen je i svečano otvoren avgusta 2021. godine, uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, Nenada Popovića i opštine Mali Zvornik.

Uloga Centra je da doprinese stvaranju povoljnih uslova za razvoj preduzetništva i male privrede, u cilju ekonomskog osnaživanja građana.

Centar za inovacije smešten je u Domu kulture u Malom Zvorniku i svakodnevno je na raspolaganju korisnicima, u vremenu od 07 do 15 časova.

Korisnici i stanari Centra

Savremeni tehnološki inkubator namenjen je za podršku mladim inovatorima, početnicima u biznisu, preduzetnicima, razvijenim kompanijama za unapređenje poslovanja, obrazovnim i drugim ustanovama na teritoriji opštine Mali Zvornik, ali i šire, na teritorijama opština i gradova u okruženju, uključujući i susedna mesta u Republici Srpskoj.

Korisnicima i stanarima Startap centar pruža najbolji prostor i najsavremeniju opremu, kao i besplatnu mentorsku, pravnu i drugu podršku za pokretanje biznisa i plasman ideja na tržištu.

Moderno oremljen prostor i izvanredni uslovi za rad

Inovacioni startap centar u Malom Zvorniku zauzima površinu od oko 150 m2.

Opremljen je modernim nameštajem i najsavremenijim digitalnim uređajima, projektorima, monitorima, odgovarajućom rasvetom i zvučnom tehnikom.

Poseduje kancelarijski deo, kovorking prostor, salu za sastanke i video konferencije, server salu, čajnu kuhinju, sistem za protivpožarnu zaštitu i najsavremeniju, termalnu Kovid kameru, za identifikovanje telesne temperature korisnika pri ulasku u prostor Centra.

Edukacije i aktivnosti

Centar za inovacije u Malom Zvorniku formiran je sa idejom da pored edukacije i podrške zapošljavanju omogući i razvoj novih rešenja i usluga u oblasti zaštite životne sredine, koje imaju potencijal da budu komercijalizovane na domaćem i stranom tržištu.

Odlično uređen prostor predviđen je, između ostalog, za održavanje različitih događaja, uživo ili onlajn, kao što su sastanci, radionice, predavanja, obuke, prezentacije, takmičenja, konferencije i slične aktivnosti, uključujući umrežavanje korisnika Centra i širenja inovacionog eko sistema, u cilju razmene iskustava među korisnicima, unapređenja postojećih i razvijanja novih poslovnih ideja na korist svih aktera.

Besplatno korišćenje prostora Startap centra

Stanarima Centra na raspolaganju je radni sto sa personalnim računarom, prostor za smeštaj ličnih stvari, korišćenje multifunkcijskog štampača i druge opreme.

Adresu Centra stanari mogu koristiti kao adresu svoje firme.

Startap Centar predstavlja platformu za stvaranje radnih mesta i uspostavljen je u nameri da stanarima stvori adekvatno i moderno poslovno okruženje koje će im omogućiti da uspešno prevaziđu početnu fazu poslovanja, koja je ujedno i najkritičnija, zbog čega su troškovi obuka i korišćenja prostora i opreme besplatni.

Efikasnija zaštita životne sredine u službi održivog razvoja

Centar za razvoj inovacija u oblasti zaštite životne sredine u Malom Zvorniku će uz različite obuke i programe u svrhu podizanja preduzetničkog kapaciteta u opštini Mali Zvornik, kao i očuvanja i unapređenja zaštite životne sredine, zaštite od požara, poplava i drugih prirodnih nepogoda, ali i razvoja turističkih potencijala koji ima opština Mali Zvornik pružiti mogućnost obrazovanja kadrova uz mentorsku podršku domaćih i stranih predavača sa ciljem unapređenja upravljanja i organizovanja u oblasti digitalizacije zaštite životne sredine na teritioriji opštine i stvaranja uslova za efikasniju zaštitu u skladu sa koncepcijom održivog razvoja.

Pored obuka za sticanje preduzetničkih veština i podizanje informatičkih kompetencija korisnika centra, programiranje, razvoj veb i mobilnih aplikacija, Centar će aktivno raditi na razvoju projekata koji će doprineti unapređenju rada Opštinske uprave Mali Zvornik u oblasti zaštite životne sredine i time doprineti razvoju turističkih potencijala i ponude opštine Mali Zvornik.

0
godina postojanja
0
članova tima
0
događaja
0
učesnika

Neki od naših partnera i korisnika