ДОБРОДОШЛИ НА НАШ САЈТ

Центар за развој иновација у области заштите животне средине

Центар за развој иновација у области заштите животне средине у Малом Зворнику успостављен је и свечано отворен августа 2021. године, уз подршку Kабинета министра за иновације и технолошки развој Владе Републике Србије, Ненада Поповића и општине Мали Зворник.

Улога Центра је да допринесе стварању повољних услова за развој предузетништва и мале привреде, у циљу економског оснаживања грађана.

Центар за иновације смештен је у Дому културе у Малом Зворнику и свакодневно је на располагању корисницима, у времену од 07 до 15 часова.

Корисници и станари Центра

Савремени технолошки инкубатор намењен је за подршку младим иноваторима, почетницима у бизнису, предузетницима, развијеним компанијама за унапређење пословања, образовним и другим установама на територији општине Мали Зворник, али и шире, на територијама општина и градова у окружењу, укључујући и суседна места у Републици Српској.

Корисницима и станарима Стартап центар пружа најбољи простор и најсавременију опрему, као и бесплатну менторску, правну и другу подршку за покретање бизниса и пласман идеја на тржишту.

Модерно оремљен простор и изванредни услови за рад

Иновациони стартап центар у Малом Зворнику заузима површину од око 150 м2.

Опремљен је модерним намештајем и најсавременијим дигиталним уређајима, пројекторима, мониторима, одговарајућом расветом и звучном техником.

Поседује канцеларијски део, коворкинг простор, салу за састанке и видео конференције, сервер салу, чајну кухињу, систем за противпожарну заштиту и најсавременију, термалну Ковид камеру, за идентификовање телесне температуре корисника при уласку у простор Центра.

Едукације и активности

Центар за иновације у Малом Зворнику формиран је са идејом да поред едукације и подршке запошљавању омогући и развој нових решења и услуга у области заштите животне средине, које имају потенцијал да буду комерцијализоване на домаћем и страном тржишту.

Одлично уређен простор предвиђен је, између осталог, за одржавање различитих догађаја, уживо или онлајн, као што су састанци, радионице, предавања, обуке, презентације, такмичења, конференције и сличне активности, укључујући умрежавање корисника Центра и ширења иновационог еко система, у циљу размене искустава међу корисницима, унапређења постојећих и развијања нових пословних идеја на корист свих актера.

Бесплатно коришћење простора Стартап центра

Станарима Центра на располагању је радни сто са персоналним рачунаром, простор за смештај личних ствари, коришћење мултифункцијског штампача и друге опреме.

Адресу Центра станари могу користити као адресу своје фирме.

Стартап Центар представља платформу за стварање радних места и успостављен је у намери да станарима створи адекватно и модерно пословно окружење које ће им омогућити да успешно превазиђу почетну фазу пословања, која је уједно и најкритичнија, због чега су трошкови обука и коришћења простора и опреме бесплатни.

Ефикаснија заштита животне средине у служби одрживог развоја

Центар за развој иновација у области заштите животне средине у Малом Зворнику ће уз различите обуке и програме у сврху подизања предузетничког капацитета у општини Мали Зворник, као и очувања и унапређења заштите животне средине, заштите од пожара, поплава и других природних непогода, али и развоја туристичких потенцијала који има општина Мали Зворник пружити могућност образовања кадрова уз менторску подршку домаћих и страних предавача са циљем унапређења управљања и организовања у области дигитализације заштите животне средине на теритиорији општине и стварања услова за ефикаснију заштиту у складу са концепцијом одрживог развоја.

Поред обука за стицање предузетничких вештина и подизање информатичких компетенција корисника центра, програмирање, развој веб и мобилних апликација, Центар ће активно радити на развоју пројеката који ће допринети унапређењу рада Општинске управе Мали Зворник у области заштите животне средине и тиме допринети развоју туристичких потенцијала и понуде општине Мали Зворник.

0
година постојања
0
чланова тима
0
догађаја
0
учесника

Неки од наших партнера и корисника