Представници општине Мали Зворник протекле седмице учествовали су на састанку у организацији Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, у згради Владе Републике Србије, одржаном како би се, по представљању досадашњег рада иновационих и Смарт Сити центара и анализи будућих корака и могућности за јачу интеграцију са научно-технолошким парковима, створили услови за даље унапређење иновационог екосистема у Србији.

Овом приликом, између осталог, закључено је да ће рад Центра за развој иновација у области заштите животне средине општине Мали Зворник, као и још три иновациона центра, из Кањиже, Суботице и Центар за иновације из Лознице, који је у фази успостављања, бити под ингеренцијом Научно – технолошког парка из Новог Сада.

Састанку су присуствовали министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић, помоћник министарке Владимир Радовановић, и посебни саветник министарке Јован Милић, као и представници регионалних иновационих стартап и Смарт Сити центара, као и научно-технолошких паркова у Републици Србији.

Размотрен је досадашњи рад центара, могућности за заједничко деловање и финансирање центара убудуће, као и изазови са којима се суочавају у раду.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација, др Јелена Беговић, отворила је састанак и истакла важност иновација и технолошког напретка за даљи развој Србије.

„Битно је да овај екосистем успе у Србији. Ви сте ентузијасти и имате визију како Србија треба да изгледа и шта треба да оставимо будућим генерацијама. Ми смо ту да вам пружимо помоћ“, навела је министарка др Јелена Беговић.

Циљ овог састанка је да се системски унапреди иновациони екосистем у Србији, подржавајући рад регионалних стартап и Смарт Сити центара.

Ова подршка долази са више страна, укључујући Владу Републике Србије, Министарство науке, технолошког развоја и иновација, као и Фонд за иновациону делатност.

Министарка Беговић је нагласила да је фокус новог програма Фонда за иновациону делатност који је усмерен на равномеран регионални развој и јачање локалних заједница кроз технолошке иновације.

Састанак је пружио прилику за размену искустава, успостављање нових партнерстава и идентификацију могућности за даље унапређење будућих иновационих активности у Србији.

Извор: www.nitra.gov.rs

Поделите ову вест на друштвеним мрежама!

БУДИТЕ У ТОКУ

Пријавите се на наш њузлетер.

Хвала Вам на пријави. Додаћемо Вашу мејл адресу у нашу базу.
Дошло је до грешке. Молимо Вас покушајте поново.

* Пријавом на њузлетер изнад сагласни сте да Вам периодично шаљемо поруке везане за наше акције.

Сличне вести

Погледајте све