Представници Центра за развој иновација у области заштите животне средине општине Мали Зворник и бијељинског Педагошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву потписали су уговор о пословно-техничкој сарадњи, са намером да у будућности реализују заједничке пројекте на добробит локалних заједница са обе обале реке Дрине.

Декан Педагошког факултета Далибор Стевић рекао је новинарима у Бијељини, након потписивања уговора са замеником председника општине Мали Зворник, Милисавом Деспотовићем, да је ова година била изузетно успешна за Факултет, те да је потписано тридесетак уговора о пословној сарадњи са партнерима из БиХ и иностранства из области науке, културе и спорта.

“Наш циљ је да кроз будуће активности реализујемо неке значајне пројекте у који ће бити укључени наши студенти и професори, а од тих пројеката користи ће имати шира друштвена заједница. Очекујемо плодну сарадњу и у области прекограничне сарадње између Бијељине и Малог Зворника”, истакао је Стевић.

Представници Центра за развој иновација у области животне средине, који ради под окриљем општине Мали Зворник, навели су да је овај центар настао пре 14 месеци, уз подршку Министарства за иновације и технолошки развој Србије и локалне самоуправе.

Они су појаснили да Центар у Малом Зворнику функционише као стартап, односно као бизнис-инкубатор, за подршку у креирању и развоју пословних идеја, те је опремљен савременом опремом и средствима која служе за организовање различитих едукативних радионица и семинара.

Наведено је да је Центар намењен за подршку креирању и разради пословних идеја за почетнике у бизнису, али и развијеним компанијама које могу кроз разне едукације унапредити своје пословање, производе и услуге.

Додајући да Центар сарађује и са цивилним сектором и образовним установама и да има добру сарадњу и са Технолошким факултетом из Kаракаја, представници Иновационог центра и општине Мали Зворник истакли су да им је један од циљева у раду да подстакну прекограничну сарадњу у различитим областима, кроз пројекте са којима би конкурисали код домаћих и иностраних фондова.

Реализацију програма Центра за развој иновација у области заштите животне средине у Малом Зворник подржао Кабинет министра за иновације и технолошки развој

Поделите ову вест на друштвеним мрежама!

БУДИТЕ У ТОКУ

Пријавите се на наш њузлетер.

Хвала Вам на пријави. Додаћемо Вашу мејл адресу у нашу базу.
Дошло је до грешке. Молимо Вас покушајте поново.

* Пријавом на њузлетер изнад сагласни сте да Вам периодично шаљемо поруке везане за наше акције.

Сличне вести

Погледајте све