У оквиру програма обуке за младе о предузетништву, у Центру за иновације у Малом Зворнику, од 22. до 24. новембра, одржане су напредне иновативне радионице за младе.

Учествовали су ученици средњих школа из Малог Зворника и Зворника (РС – БиХ).

Током тродневне едукације, полазници су савладавали генерисање пословних идеја и израду пословног модела.

На предузетничкој радионици ученици су могли да сазнају више на тему бизниса из предузетничког угла и који су главни чиниоци предузетничког успеха.

Теме иновационих радионица биле су: „Како до иновативне предузетничке идеје“ и „Основна питања за предузетника почетника“.

Одржан је и Иновациони meet – up, који је послужио да ученици уз подршку предавача анализирају иновативност пословних модела које су осмислили.

Обуку су реализовали: Проф. Др Горан Лапчевић, Проф. Др Зорана Никитовић и Проф. Др Милан Крстић, у оквиру припреме полазника за такмичење за најбољи стартап пословни план, које ће бити одржано 14. децембра у Малом Зворнику у организацији Центра за иновације.

Пре такмичења учеснике очекује још неколико тренинга, на којима ће радити на унапређењу својих пословних идеја.

Нове обуке предстоје на Иновационом кампу „Равни Гај“ у Книћу, од 04. до 06. децембра.

Предвиђена је и посета Научно технолошком парку Београд, приликом које ће ученици моћи да сазнају више о овој организацији и подршци коју пружа стартап компанијама и тимовима, растућим високотехнолошким компанијама у развоју и комерцијализацији иновативних производа и услуга.

Радионица „Презентација и јавни наступ“, предвиђена је уочи такмичења за најбољи стартап пословни план, у уторак, 13. децембра, као подршка учешћу и наступу ученика на такмичењу.

Активности Центра за иновације Мали Зворник, који функционише у саставу Општинске управе Мали Зворник, у 2022. години омогућио је Кабинет министра без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој.

Реализацију програма Центра за развој иновација у области заштите животне средине у Малом Зворник подржао Кабинет министра за иновације и технолошки развој

Поделите ову вест на друштвеним мрежама!

БУДИТЕ У ТОКУ

Пријавите се на наш њузлетер.

Хвала Вам на пријави. Додаћемо Вашу мејл адресу у нашу базу.
Дошло је до грешке. Молимо Вас покушајте поново.

* Пријавом на њузлетер изнад сагласни сте да Вам периодично шаљемо поруке везане за наше акције.

Сличне вести

Погледајте све