Едукацију младих о важности очувања животне средине, разврставања отпада и рециклаже, под називом „Смањи отисак – поправи утисак“, Удружење грађана „Еко – центар Дринум“ реализоваће у периоду од јуна до новембра 2023. године у 2 малозворничке основне школе.

Пројекат је подржан средствима Кабинета министра за развој недовољно развијених општина у Влади Републике Србије, Новице Тончева и општине Мали Зворник.

У оквиру активности, у школама ће бити одржане едукативне радионице на тему правилног одлагања отпада и донирани сетови посуда за одвајање отпада ради обезбеђивања услова за стварање правилних еколошких навика код деце у најранијем узрасту.

У сарадњи са Центром за развој иновација у области заштите животне средине у Малом Зворнику предвиђена је реализација подкаста на теме везане за очување чисте животне средине, што ће помоћи да кључне поруке стигну до шире јавности.

Идеја пројекта је да допринесе очувању здравог природног амбијента и подржи настојање локалне самоуправе да додатно унапреди област управљања отпадом и обезбеди сортирање смећа на својој територији.

Поделите ову вест на друштвеним мрежама!

БУДИТЕ У ТОКУ

Пријавите се на наш њузлетер.

Хвала Вам на пријави. Додаћемо Вашу мејл адресу у нашу базу.
Дошло је до грешке. Молимо Вас покушајте поново.

* Пријавом на њузлетер изнад сагласни сте да Вам периодично шаљемо поруке везане за наше акције.

Сличне вести

Погледајте све