У оквиру обиласка иновационе инфраструктуре на подручју Моравичког округа, учесници Иновативног стартап кампа, одржаног од 15. до 17. децембра у Книћу, у организацији Центра за развој иновација у области заштите животне средине из Малог Зворника, у четвртак, 16. децембра, посетили су Научно – технолошки парк у Чачку.

Са настанком, развојем, начином рада и фунционисања чачанског Научно – технолошког парка учеснике стартап кампа Центра за иновације из Малог Зворника упознали су представници менаџмента НТП-а, Филип Илић, пројектни менаџер, Милица Ђоковић, координатор Стартап центра и Миљана Точиловац, Менаџер за развој пословања.

Након састанка и презентације у конференцијској сали, уследио је обилазак простора НТП-а, у којем се, осим канцеларија, сала за састанке, и coworking простора, налази лабораторија са најсавременијом опремом и производна хала са чак 5733 м2.

Приликом посете лабораторији, гости из Малог Зворника и Зворника (БиХ-РС) видели су најсавременију опрему из области електронике и роботике, као и опрему за аутоматизацију и дигитализацију, која је у НТП-у намењена за развој стартап тимова и стартап компанија, научно-образовних институција као и компанија из окружења које развијају своје пословање засновано на најновијим технологијама.

У производној хали, намењеној за рад чланова заједнице Научно – технолошког парка који се баве производним делатностима, учесници кампа били су у прилици да виде пример прве штампане куће у Србији, као најновијег достигнућа у грађевинарству, изграђене у хали НТП-а у Чачку, као и да разговарају са члановима стартап тима који је осмислио и саградио кућу и на лицу места сазнају више о овој иновацији, начину изградње, коришћеним материјалима, те добију одговоре на остала слична питања у вези 3 Д штампе у грађевинарству.

У остатку посете НТП-у у Чачку, учесници Иновативног стартап кампа из Малог Зворника обишли су простор Регионалног иновационог стартап центра смештеног у центру града, код Народне библиотеке, који је, у оквиру инфраструктуре Научно технолошког парка у Чачку, формиран као инсутрумент подршке младим и образованим људима који желе да започну и развијају сопствени бизнис и тако остваре своју економску егзистенцију у својој земљи.

НТП Чачак основан је 2011. године.

Организација пружа инфраструктурну, стручну и техничку подршку стартап и технолошко развојним компанијама, као и стартап тимовима, те омогућава сарадњу привреде, науке и истраживања, развој нових идеја и примену иновативних решења у циљу повећања конкурентности регионалне привреде, стварања високо-технолошких радних места и унапређења квалитета живота.

Поделите ову вест на друштвеним мрежама!

БУДИТЕ У ТОКУ

Пријавите се на наш њузлетер.

Хвала Вам на пријави. Додаћемо Вашу мејл адресу у нашу базу.
Дошло је до грешке. Молимо Вас покушајте поново.

* Пријавом на њузлетер изнад сагласни сте да Вам периодично шаљемо поруке везане за наше акције.

Сличне вести

Погледајте све