Едукативна радионица за средњошколце посвећена заштити животне средине одржана је у Центру за развој иновација у Малом Зворнику у среду, 22. јуна, у оквиру пројекта „Млади на делу -Трагом Дрине“, који спроводи Удружење грађана „Понтем“ из Малог Зворника.

Активности су реализоване уз финансијску подршку Кабинета министра за развој недовољно развијених општина, у партнерству са Удружењем грађана Еко-центар „Дринум“ из Малог Зворника, с циљем анимирања младих на тему заштите животне средине.

Ученици Средње школе Мали Зворник од првог до трећег разреда активно су учествовали у дискусији на тему екологије и њене примене на локалном нивоу.

Према речима једне од ученица, овакве активности су од великог значаја, а теме које се обрађују су им блиске и схватају колики је значај активног младог човека у друштву.

Милош Ивановић, предавач удружења „Понтем“, истакао је да се креирање пројекта као таквог базирало на унапређењу друштвеног положаја младих и умањивању негативних ефеката пандемије ковид-19, кроз охрабривање младих људи да постану активни чланови заједнице стицањем корисних знања и вештина за развој идеја које ће допринети друштвеном развоју наше локалне заједнице, јачајући омладински активизам у области заштите животне средине.

Током пројекта представљен је и рад Регионалног иновационог стартап центра Мали Зворник.

Младен Суботић, један од сарадника овог Центра, представио је ученицима могућности кориштења услуга Центра и најавио серију обука које ће од 01. јула бити доступне младима из Малог Зворника.

Реализацију програма Центра за развој иновација у области заштите животне средине у Малом Зворник подржао Кабинет министра за иновације и технолошки развој

Поделите ову вест на друштвеним мрежама!

БУДИТЕ У ТОКУ

Пријавите се на наш њузлетер.

Хвала Вам на пријави. Додаћемо Вашу мејл адресу у нашу базу.
Дошло је до грешке. Молимо Вас покушајте поново.

* Пријавом на њузлетер изнад сагласни сте да Вам периодично шаљемо поруке везане за наше акције.

Сличне вести

Погледајте све