Програм иновационе и предузетничке подршке за младе коју пружа Центар за развој иновација у области заштите животне средине општине Мали Зворник представљен је протекле седмице заинтересованим ученицима и наставницима Средње школе у Малом Зворнику.

Одржана је промоција иновативних обука за младе, напредних иновативних обука за младе, иновативног стартап кампа за одабране полазнике обука и такмичења за најбољу бизнис идеју.

Програм су презентовали представници Иновационог центра и стручни консултанти задужени за реализацију наведеног програма.

Истакнуто је да ће полазници наведених обука, чијe извођење је предвиђено до краја текуће године, бити у прилици да у оквиру серије радионица сазнају више о предузетништву, креирању и развоју пословних идеја, изради бизнис планова, комуникацији и јавном наступу.

Учеснике иновативног стартап кампа, осим напредних иновативних обука, очекује и студијска посета неком од научно технолошких паркова и иновационих центара у Србији, ради упознавања са начином њиховог функционисања, могућностима које пружају стартап компанијама и успостављања потенцијалне сарадње.

По повратку са стартап кампа и студијског путовања, уследиће завршни јавни догађај у Малом Зворнику, који ће обухватити промоцију резултата рада Иновационог центра у 2022. години и такмичење за најбољу бизнис идеју.

Радове ће оцењивати стручни жири, а троје најуспешнијих учесника биће награђено.

У завршници презентације, направљен је кратак осврт на прошлогодишње активности и остварене резултате, а своје утиске будућим полазницима изнело је двоје учесника који су са успехом савладали обуке и изразили жељу да наставе са радом, односно учествују у програмским активностима Центра за иновације за текућу годину.

Програм иновационе и предузетничке подршке за младе биће реализован у циљу афирмације иновација и развоја стартапова у општини Мали Зворник.

Активности Иновационог центра за 2022. годину, који функционише у саставу Општинске управе Мали Зворник, омогућио је Кабинет министра без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој.

Реализацију програма Центра за развој иновација у области заштите животне средине у Малом Зворник подржао Кабинет министра за иновације и технолошки развој

Поделите ову вест на друштвеним мрежама!

БУДИТЕ У ТОКУ

Пријавите се на наш њузлетер.

Хвала Вам на пријави. Додаћемо Вашу мејл адресу у нашу базу.
Дошло је до грешке. Молимо Вас покушајте поново.

* Пријавом на њузлетер изнад сагласни сте да Вам периодично шаљемо поруке везане за наше акције.

Сличне вести

Погледајте све