Пореске олакшице представљају један од кључних стубова у политици и стратешкој оријентацији Владе у циљу унапређења пословног амбијента за новоосноване и иновативне компаније.
У Србији је тренутно на снази сет пореских олакшица које помажу код смањивања трошкова започињања пословања, запошљавања квалификоване радне снаге, улагања у иновације и иновативне бизнисе, заштите права интелектуалне својине.
Поред пореских олакшица, иноваторима на располагању стоје различити програми подршке, који им пружају прилику да обезбеде додатна средства за развој пословања, као и организације подршке којима иноватори могу да се обрате за помоћ приликом покретања или развоја бизниса.
Све информације о подстицајима за унапређење иновационог екосистема у Србији могу се наћи путем различитих механизама информисања – званичне информације доступне су у пореским информаторима, а за детаље и подршку можете консултовати свеобухватни Водич кроз подстицајне мере креиран кроз програм StarTech, као и видео туторијале или Viber chatbot Србија ствара могућности.

Поделите ову вест на друштвеним мрежама!

БУДИТЕ У ТОКУ

Пријавите се на наш њузлетер.

Хвала Вам на пријави. Додаћемо Вашу мејл адресу у нашу базу.
Дошло је до грешке. Молимо Вас покушајте поново.

* Пријавом на њузлетер изнад сагласни сте да Вам периодично шаљемо поруке везане за наше акције.

Сличне вести

Погледајте све