Представници Центра за развој иновација из Малог Зворника, који су, од 15. до 17. децембра, учествовали у раду Иновативног стартап кампа у Книћу, посетили су у четвртак, 16. децембра, Регионални иновациони стартап центар у Крушевцу и упознали се са начином рада ове организације.

Бизнис Инкубатор је основао град Kрушевац са идејом и намером да својим станарима створи адекватно и модерно пословно окружење које ће им омогућити успешно превазилажење почетне, уједно и најкритичније фазе њиховог пословања, пружањем потребних знања, ресурса и алата за раст и развој.

Простор инкубатора има површину од 1630м2 са комплетно уређеним пословним модулима, величине од 12м² до 102м² погодним за све врсте пословних делатности.

Крушевачки Стартап центар који се превасходно бави пружањем подршке младим и образованим људима који желе да започну и развијају сопствени бизнис тренутно има двадесетак станара, који простор Центра користе у фази прединкубације или инкубације своје пословне идеје.

Један од станара Стартап центра у Крушевцу, који се представио посетиоцима из Малог Зворника, је стоматолошка лабораторија за модерну зубну протетику, чија се специјалност, односно иновативност огледа у изради виртуелних модела протетских радова, на основу којих пацијенти добијају увид у могући коначни изглед протетског рада и врше избор протетског решења које им одговара.

Услуге и простор Бизнис инкубатора у Крушевцу од оснивања 2019. године користило је око 80 предузетника или оних који су покушали да се баве предузетништвом, од чега је око 30 посто опстало на тржишту.

Представљајући крушевачки Стартап центар, сарадник ове организације Др Горан Лапчевић, рекао је да Бизнис инкубатор настоји да прошири своје капацитете, услуге и област деловања, те ускоро прерасте у Научно – технолошки парк у Крушевцу и приказао модел односно макету будућег крушевачког парка науке.

Након обиласка простора Регионалног иновационог стартап центра у Крушевцу, гостима из малозворничког Стартап центра представљен је Пројекат унапређења ефикасности система грејања и утицаја на животну средину путем машинског учења, који су презентовали Др Бојан Милосављевић и Мр Бранко Грубић.

Поделите ову вест на друштвеним мрежама!

БУДИТЕ У ТОКУ

Пријавите се на наш њузлетер.

Хвала Вам на пријави. Додаћемо Вашу мејл адресу у нашу базу.
Дошло је до грешке. Молимо Вас покушајте поново.

* Пријавом на њузлетер изнад сагласни сте да Вам периодично шаљемо поруке везане за наше акције.

Сличне вести

Погледајте све