Завршна манифестација у оквиру реализације програмских активности Центра за развој иновација општине Мали Зворник у 2021. години одржана је у понедељак, 27. децембра у локалном Дому културе.

Након представљања резултата рада Иновационог центра, председник општине Зоран Јевтић рекао је да су активности Центра подржане средствима Кабинета министара без портфеља у Влади Републике Србије Ненада Поповића задуженог за иновације и технолошки развој и општине Мали Зворник.

„Влада Србије издвојила је 20 милиона динара за оснивање Центра, а локална самоуправа за опремање потрошила је 600 хиљада динара. Мали Зворник је сада на иновационој мапи Србије, међу 20 локалних самоуправа, што је изузетно значајно за нашу општину“, истакао је Јевтић.

Овом приликом организовано је такмичење за најбољи иновативни стартап, на којем је своје пословне идеје представило 7 учесника Иновативног стартап тренинг програма, који су, уз менторску подршку стручних консултаната, радили на креирању сопствених бизнис планова.

Учесници такмичења били су углавном средњошколци, матуранти средњих школа из Малог Зворника и Зворника.

За најбољу пословну идеју проглашен је пројекат „Натријум-јонске батерије“ младе Кристине Аћимовић из Зворника.

Другопласирана била је Адријана Живановић из Малог Зворника и њена пословна идеја „Мала школа за фриленсинг“, док је треће место освојила Сара Перић из Зворника са идејом „Вртни центар“.

Најуспешнији такмичари у дизајнирању и презентовању пословних идеја добили су новчане награде и стипендије Факултета за пословну економију и предузетништво (ПЕП), који има акредитовано одељење у Лозници.

Поделите ову вест на друштвеним мрежама!

БУДИТЕ У ТОКУ

Пријавите се на наш њузлетер.

Хвала Вам на пријави. Додаћемо Вашу мејл адресу у нашу базу.
Дошло је до грешке. Молимо Вас покушајте поново.

* Пријавом на њузлетер изнад сагласни сте да Вам периодично шаљемо поруке везане за наше акције.

Сличне вести

Погледајте све